A finom élelmi rostok (almapektin és útifűmaghéj) fontos szerepet játszanak a béltartalom normál állagának kialakításában, ezáltal a hasmenés, mind a székrekedés enyhítésében, normalizálásában is.
A feketebodzabogyó széles körben ismert antivirális flavonoid összetevői, valamint a meggy és a csipkebogyó magas polifenol tartalma és antibakteriális komponensei hozzájárulhatnak a bélben a patogén kórokozók leküzdéséhez, a diszbakteriózis mérsékléséhez, ezáltal a normál bélflóra (a mikrobiom) fenntartásához.
Hazai és nemzetközi kutatások igazolták, hogy a meggy és a feketebodza jelentős polifenol (különösen antocyan) tartalmának a bélfalon át történő felszívódása szerepet játszik a bélfal gyulladásának csökkentésében.
Szakmai tapasztalataim alapján: a vírusos illetve bakteriális eredetű fertőzést követően kialakult gyulladásos bélbetegségekben a finom élelmi rostokban gazdag meggyes-bodzás rostpótló italpor pár nap alatt enyhítette az emésztőrendszeri panaszokat.
Készült: szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, útifűmaghéj, almarost, fekete bodzabogyólé, meggylé, sűrítmények és maltodextrin felhasználásával, alacsony hőfokon történő kíméletes vákuum szárítással, HACCP minőségbiztosítási rendszerben.
Glutén- és laktózmentes, Vegán termék. Hozzáadott cukrot, színezéket, tartósítószert NEM tartalmaz.
Összetétel: útifűmaghéj, almarost por, fekete bodzabogyópor, meggypor, feketeribizli, maltodextrin.
Felhasználási javaslat:
Naponta egy alkalommal 2-3 evőkanálnyi, vagy 2 alkalommal 1-1,5 evőkanálnyi rostos port 2 dl (állati vagy növényi) tejben, joghurtban vagy kefírben elkeverve azonnal fogyasztható. Müzlikbe és turmixokba is felhasználható ízletes rostpótló. Kúraszerűen vagy rendszeresen is fogyasztható, amely során kiemelten fontos a bőséges, napi 2-3 liter víz fogyasztása. A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet, ugyanakkor a rostok rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az emésztőrendszer normál működéséhez.
Fontos tudnivalók:
Száraz, hűvös, fénytől és sugárzó hőtől védett helyen tartandó! Felhasználáskor csak száraz kanalat használjon, ezután mindig jól zárja le a dobozt. Felbontást követően 3 hónapon belül célszerű elfogyasztani a terméket, mert a védőfólia felnyitását követően, hosszabb állás után a gyümölcspor kristályos szemcséi a levegő nedvességtartalmának hatására összetapadhatnak. Ez nem befolyásolja a termék szavatosságát, folyadékban továbbra is oldható marad.
A termék szavatossága 1 év.