A fekete bodzabogyó és a fekete ribizli kiemelkedő polifenol (ezen belül főként jelentős antocyan) tartalma és az ebből adódó gyulladáscsökkentő hatásai évtizedek óta tudományosan igazoltak.
Emellett a feketebodzabogyóban magas koncentrációban kimutatható néhány flavonoid (quercetin, izoquercetin, ellagsav, myricetin stb.) antivirális (vírus ellenes) hatásait is igazolták.
A fekete ribizli jelentős ásványi anyag (főként vas, calcium, kalium, magnézium) tartalma, valamint a csipkebogyó kiemelkedő polifenoltartalma szintén hozzájárulhat a szervezet oxido-redukciós, azaz redox – homeosztáziásának egyensúlyához, ezáltal az egész szervezet megfelelő ellenállóképességének fenntartásához.
A több, mint 10 éve tartó személyes megfigyeléseim és a pácienseim visszajelzései alapján azt tapasztaltam, hogy a rendszeres alkalmazása jelentősen hozzájárult az ősztől tavaszig tartó szezonális vírusos fertőző légúti betegségek megelőzéséhez és a tünetek enyhítéséhez. – Dr. Nagy Anna Mária
Készült: szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, feketebodzabogyólé-, feketeribizlilé-, citromlésűrítmény és maltodextrin felhasználásával, alacsony hőfokon kíméletes vákuumszárítással, HACCP minőségbiztosítási rendszerben.
Összetétel: feketebodzabogyó-por, feketeribizli-por, csipkebogyó-por, citrompor, maltodextrin.
Glutén- és laktózmentes, Vegán termék. Hozzáadott cukrot, színezéket, tartósítószert NEM tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Fontos tudnivalók:
Száraz, hűvös, fénytől és sugárzó hőtől védett helyen tartandó! Felhasználáskor csak száraz kanalat használjon, ezután mindig jól zárja le a dobozt. Felbontást követően 3 hónapon belül célszerű elfogyasztani a terméket, mert a védőfólia felnyitását követően, hosszabb állás után a gyümölcsporkristályos szemcséi a levegő nedvességtartalmának hatására összetapadhatnak. Ez nem befolyásolja a termék szavatosságát, folyadékban továbbra is oldható marad.
Az 1 adagnyi kóstoló termékminták
12 grammos kiszerelésben kaphatók.
A termék szavatossága 1 év.